Reklámtábla

Az egyedi dekorációk egyik legelterjedtebb eszköze a reklámtáblák készítése.

Reklámtáblák alapanyagául cégünk habosított PVC lemezt ill. alumínium lemezt használ. A PVC lemez előnye, hogy olcsóbb, mint az alumínium és a színesfém tolvajok nem éreznek vonzalmat iránta. Hátránya, hogy hőtágulása lényegesen nagyobb és így nyáron a felfogatási pontok között behullámosodik és csúnya lesz. Amennyiben kitágult állapotban (nyáron) rögzítjük, télen letörik a sarka mivel a tábla összemegy.Tehát ennek az egyedi dekorációs módszernek a legcélszerűbb megoldás az alutábla. Költségesebb megoldás, de soha többet nincs gond vele. Nem korrodálódik, kicsi a hőtágulása, UV álló, nem törik és sok esetben a szabadon maradt hátsó oldala újra dekorálható.

Amennyiben átvilágíthatónak kell lenni az anyagnak (világító táblák esetén) plexi lemezt használunk.

   Ritkán felmerül az igény a PVC lemeznél merevebb, keményebb műanyagra, ilyenkor polisztirol lemezt használunk. Előnye az említettek, hátránya, hogy rosszul viseli az UV fényt és megsárgul, ill. elöregszik.

   Megemlítem még a horganyzott vaslemezt. Előnye: nem sokat tudok felsorolni, hátrányát többet. Nem sokkal olcsóbb, mint az alulemez, viszont lényegesen nehezebb, korrodálódik, nehezen alakítható.

Tuti tipp: dibond lemez, a dekorációs ipar hibrid alapanyaga
Szerintem a nagy méretű kültéri dekor nélkülözhetetlen eleme. Táblamérete meghaladja a többi alapanyag maximális méretét, kiváló tartással rendelkezik és relatív könnyű anyag. Alaktartása egyedülálló, nem hullámosodik viszont mérsékeltem hajlítható.
Ha aköltségvetésbe belefér, legyszívesebben ezt használjuk.

Az egyedi dekorációs alapanyag felületére a grafika 2 módszerrel készül, fóliagrafikával vagy nyomtatásos technológiával.

 

Fóliagrafika:

Direkt színekből számítógépes betűvágással (vágóplotterrel) kivágott grafika rétegrend szerint egymásra ragasztva. Általában a táblát bevonjuk egy alapszínnel és erre ragasztjuk a kivágott betűket vagy grafikát. Előnye az árában és az időtállóságában rejlik. Akár 5-7 évet is kibír fakulás, visszapördülés, ráncosodás ill. repedezés nélkül kültéren is, ha a megfelelő márkát (minőséget) megfizetjük. Hátránya, hogy nem lehet belőle színátmenetet készíteni.

 

Nyomtatott technológia:

A fent említett fóliákra oldószeres festékkel üzemelő nyomtatóval képet is tudunk nyomtatni. Itt akármennyi szín használható nincs megkötés. A felületre kerülő festék a fólia legfelső rétegét megoldja és összekeveredik vele (ezáltal lesz időtálló) majd az oldószer elpárolgása után újra megszilárdul. A felület ezután vízálló és mérsékelten kopásálló lesz.  Nagy igénybevétel esetén a felületét lamináljuk (egy átlátszó öntapadó fóliával felülragasztjuk) ami megnöveli a grafika élettartamát.

Hátránya: erős UV sugárzás esetén kifakulhatnak a színek, könnyebben visszapördülnek a grafika szélei.


Glaszáné Ivett - Mester alkusz

Mindig rohanok, mivel többet vállalok magamra, mint ami nyugodt tempóval tartható lenne. Így jó néhány dolog elintézése az utolsó pillanatra marad.

Dobos József - Thermoking Szeged

Miért? Kedves Barátom! Én azért szeretek, veled dolgozni mert a munkáid rendkívül igényesek és precízek.

Bécsiné Éva - FNX Diszkont Kft.

A Profi-L Stúdióval évek óta partneri viszonyban állunk. Az általunk megrendelt anyagokat, dekorációkat mindig határidőre, pontosan és ötletgazdagon készítette el.

Tóth Sándor ügyvezető - Lochner Kft.

Meg nem tudnám mondani, mióta ismerem Raymondot.